Ik wil gastouder worden

Aarzel je wel eens om jezelf aan te melden als gastouder? Ga je graag met kinderen om en vind je het leuk om ze te helpen in hun ontwikkeling? Is jouw drive om samen met ouders de kinderen veilig en gezond groot te brengen? Als je deze voldoening ervaart, ben je echt geknipt als gastouder!

‘Kinderen houden je altijd een spiegel voor, dus wees eerlijk en oprecht. We kunnen nog veel leren van kinderen!’
- Ria Kappert, gastouder

Gastouder met eigen kinderen

Als gastouder heb je veel vrijheid. Je kunt vanuit je eigen huis de zorg voor je gastkinderen eventueel combineren met die voor je eigen kinderen. Als zelfstandig gastouder mag je veel zelf bepalen, zoals de dagen die je beschikbaar hebt, de tijden, leeftijd van de kinderen etc.

Scholing gastouders

Vanzelfsprekend moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo dien je te werken volgens het Pedagogisch beleidsplan en ben je verplicht een cursus kinder-EHBO te volgen, inclusief de bijscholingen. Deze trainingen worden door het gastouderbureau georganiseerd én vergoed. Meer informatie vind je onder scholing.

Gastouder biedt een veilig thuis

Het is natuurlijk van belang dat je woning en eventueel je tuin geschikt zijn voor opvang van meerdere kinderen. Voordat je begint als gastouder beoordelen wij je huis en omgeving aan de hand van een risico-inventarisatie. Dit herhalen we ieder jaar in jouw belang en dat van de kinderen. Een veilig thuis voor ieder kind is daarbij ons uitgangspunt.

Er is veel vraag naar gastouders.

Wil je graag gastouder worden? Kun jij meerdere kinderen in een huiselijke omgeving opvangen? Wil je graag gastouder worden, maar heb je jouw scholing nog niet helemaal op orde?

Neem voor al je vragen contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Dian
Pultrum

Bemiddelings-medewerker