Scholing gastouders

De juiste scholing is voor gastouders essentieel om blijvend professioneel je werk te kunnen doen. Als je als gastouder aan de slag wil, moet je in het bezit zijn van een passende opleiding. Naast de opleiding (HZW-2, helpende zorg en welzijn gastouders) heb je een certificaat ‘Kinder-EHBO’ nodig. Het gastouderbureau organiseert – en vergoedt – jaarlijks twee (bij)scholingen met diverse onderwerpen en elke twee jaar een herhaling van Kinder-EHBO. Andere voorbeelden van scholing zijn bijvoorbeeld de Meldcode Kindermishandeling, positief opvoeden, etc.

Scholing financiering

Ben je beginnende gastouder en beschik je nog niet over de juiste opleiding? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om de kosten hiervoor vanuit ViaViep (deels) gefinancierd te krijgen. De jaarlijkse (bij)scholingen en Kinder-EHBO worden door het gastouderbureau betaald. Meer informatie en downloads vind je onder informatie en documenten.

Wetten en regels

Dat je goede en veilige opvang biedt is voor ons vanzelfsprekend. Als gastouder ben je aangesloten bij Via Viep gastouderopvang. Wij zorgen ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke eisen en je volgt de benodigde (bij)scholingen. Check hier de meest recente wetgeving.

Heb je vragen over de scholing van gastouders? Neem contact met ons op.