Ik zoek een gastouder!

Op zoek naar een leuke gastouder voor je kind? Of het nu gaat om een paar uurtjes of een aantal dagen, Via Viep gastouderopvang zorgt voor een flexibele en kleinschalige opvang bij jou in de buurt.

Gastouder in de buurt zoeken

Na een persoonlijk gesprek gaan we aan de slag om jouw ideale gastouder te vinden. In de buurt van de school, van jouw woning of dichtbij je werk. En natuurlijk staat de ‘klik’ met de gastouder – zeker op het gebied van opvoeding – hoog in het vaandel. Zodra we de ‘match’ hebben gevonden, plannen we een ‘koppelingsgesprek’ met alle partijen bij de gastouder. Zo kun je informeel kennismaken met de gastouder en krijg je een goede indruk van de omgeving waar je kind terechtkomt.

‘Elk kind is uniek, je kan ze nooit over een kam scheren. Flexibel zijn en een tweede thuis bieden, daar draait het om!’
- Marinda Wechstapel, gastouder

Veilige en vertrouwde omgeving

Al onze gastouders hebben een afgeronde opleiding (HZW-2, helpende zorg en welzijn gastouders). Voor nieuwe gastouders bieden wij ondersteuning bij de opleiding.

We inspecteren jaarlijks de woning van elke gastouder op veiligheid, inrichting en gezondheid.

Een veilige omgeving voor de kinderen is topprioriteit. We inspecteren jaarlijks het huis van de gastouder en maken een risico-inventarisatie. Hierbij behandelen we elk jaar een extra aandachtspunt zoals vergiftigingen of brandveiligheid. Zo zijn rookmelders en stopcontactbeveiliging verplicht en moeten giftige vloeistoffen opgeruimd worden (ook in het toilet).

Het ene kind is het andere niet. Toezicht houden is daarom een belangrijke taak van de gastouders.

Allergieën of bijzonderheden?

Vanzelfsprekend houden onze gastouders rekening met jouw voorkeuren over opvangtijden, dieet, opvoedwensen, etc. Ze zijn flexibel, er kan en mag veel. Je hebt altijd de vrijheid dit rechtstreeks af te stemmen met de gastouder.

De kosten

Via Viep vindt dat opvang voor iedere ouder mogelijk en betaalbaar moet zijn. Daarom helpen we je graag om uit te zoeken of je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Meer informatie vind je op de pagina tarieven.

Zoek je een gastouder?
Bel ons voor een afspraak.

Dian
Pultrum

Bemiddelings-medewerker