Informatie voor ouders

Zoek je een gastouder voor je kind(eren)? Dan is het handig onze overige informatie alvast even te bekijken. We hebben een aantal downloads voor je op een rij gezet.

Documenten en downloads

Hierin lees je welke voorwaarden en tarieven van toepassing zijn en wat het gastouderbureau jou en de gastouder bieden.

Naar de voorwaarden

Jouw kind is in goede handen, in ons beleidsplan lees je welke uitgangspunten door de gastouders worden gehanteerd.

Naar het beleid

De veiligheid en gezondheid van je kind(eren) en van de gastouder staan voorop. Ieder jaar inspecteren wij de locaties en bespreken we, indien nodig, verbeterpunten met de gastouder.

Naar de risico-inventarisatie

Een vrouw uit duizenden! ‘Onze gastouder’ is al veertien jaar lang onze rots in de branding. De oudsten halen soms de jongste kinderen op. Het contact is er nog steeds! En nog steeds jaarlijks een fijn evaluatiegesprek met Via Viep. Voor onze jongste van zeven is het een uitje. Hij knutselt graag, dat wordt door onze gastouder erg gestimuleerd. Zo leuk om te zien hoe blij hij is met al zijn kunstwerken!
- Henrike Hagen, Ouder

Ook zijn er handige apps met nog meer informatie:
  • Kiddi
  • Meldcode kindermishandeling
  • Gifwijzer
  • EHBO – Rode Kruis
Inspecties

Ieder jaar bezoekt de inspectie van de GGD ons Gastouderbureau. Handhaving van kwaliteitseisen en eventuele optimalisatie worden in het inspectierapport beschreven. Lees ook het laatste inspectierapport. Net als het gastouderbureau inspecteert ook de GGD – steekproefsgewijs – onze gastouders. Ook als er wijzigingen plaatsvinden, zoals b.v. een verhuizing. Je leest er meer over in de rapporten van onze gastouders.

Heb je nog vragen over de onderwerpen in onze downloads, neem dan even contact met ons op!

Dian
Pultrum

Bemiddelings-medewerker