Kinderopvang toeslag tips

Hoe zorg jij ervoor dat je maandelijks de kinderopvangtoeslag krijgt waar je recht op hebt? De komende weken geven we je wat tips! We vullen dit bericht iedere week op maandag weer aan.

Tip #1

Verandert er gedurende het jaar iets in jouw situatie, bijvoorbeeld in je inkomen? Check en wijzig je gegevens dan eenvoudig met de app Kinderopvangtoeslag. Download de app via de Appstore of de Google Play Store.

Andere vragen over de kinderopvangtoeslag? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag met je mee.

Tip #2

Gaat je kind gedurende het jaar niet meer naar zijn of haar gastouder? Dan heb je vanaf dat moment geen recht meer op kinderopvangtoeslag. Vergeet niet de toeslag direct stop te zetten via Mijn Toeslagen op toeslagen.nl of via de Kinderopvangtoeslag app. Anders blijft de toeslag doorlopen.

Tip #3

Ben je je baan verloren? Dat is heel vervelend, en dan heb je op dit moment waarschijnlijk veel aan je hoofd. Maar wist je dat je na het verlies van je baan nog 3 maanden recht hebt op kinderopvangtoeslag? Dat geeft je de ruimte om nieuw werk te vinden, terwijl jouw kinderen bij de gastouder zijn. Vergeet niet meteen door te geven bij Mijn Toeslagen dat je geen baan meer hebt. Meer info vind je ook HIER.