Mediawijsheid

In de week van maandag 8 november is het de week van de Mediawijsheid, met het thema ‘Samen Sociaal Online’.

De digitale media: we ervaren veel plezier en gemak van het gebruik er van. We werken en leren op afstand. We houden contact met familie en vrienden. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. 82% van de Nederlandse bevolking vindt dat er betere omgangsvormen nodig zijn op sociale media, zo blijkt uit publieksonderzoek. Sociale media vormen geregeld een bron van ergernis, vertwijfeling en angst. Bijvoorbeeld door schadelijke activiteiten zoals haat, pesten en de verspreiding van nepnieuws.

Aanbod voor kinderen: Mediasmarties

Ook het media aanbod voor kinderen is enorm. En het verandert constant. En hoe weet je wat geschikt is voor welk kind?

Als ouders van en professionals die werken met kinderen, in verschillende leeftijden, ervaren we dagelijks de struggle om kinderen te laten opgroeien in een wereld vol media. Het scherm lonkt!

Het is de kunst kinderen de ruimte te geven om te lezen, te kijken, te luisteren, te spelen én te doen. Met én zonder scherm. Binnen én buiten.

Op de website van Mediasmarties vind je een online gids boordevol waardevol materiaal om te kijken en te spelen, maar word je ook geïnspireerd om met verschillende soorten media aan de slag te gaan. Van films tot boeken, podcasts, games, voorstellingen en nog veel meer.

Laat je inspireren op de website van Mediasmarties!

Gratis webinars

In de week van de mediawijsheid zijn een aantal leuke én gratis webinars te volgen.

Dinsdag 9 november, 20.00 uur
Voor ouders met kinderen in het primair onderwijs
Door de bibliotheek

Donderdag 11 november, 20.00 uur
Voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs
Door de bibliotheek

Donderdag 11 november, 19.30 uur
Opvoeden & Multimedia 0 tot 6 jaar
Door Loes