Gastouder aan huis of bij de gastouder thuis

Kenmerkend voor gastouderopvang is dat je kind wordt opgevangen in een huiselijke omgeving. In het huis van de gastouder of bij de vraagouder thuis.

Bij de gastouder thuis

Veel ouders maken gebruik van opvang bij een gastouder thuis. Vaak worden hier gelijktijdig meerdere kinderen van verschillende leeftijden opgevangen. Je betaalt een vast tarief per uur aan de gastouder. Als je tijdelijk minder opvang nodig hebt – of als je gastouder ziek of met vakantie is – hoef je die uren niet te betalen. In veel gevallen ben je dan ook voordeliger uit dan bij de kinderopvang.

Gastouder bij je thuis

Het is ook mogelijk een gastouder te kiezen die bij je thuis komt. Dit noemen we dienstverlening aan huis. Je maakt zelf afspraken met de gastouder over de werkzaamheden, werktijden en dagindeling. In principe horen bij de gastouderopvang uitsluitend opvangwerkzaamheden. Huishoudelijke klusjes vallen hier nadrukkelijk niet onder. In sommige vallen maken gast- en vraagouders echter zelf aanvullende afspraken over lichte werkzaamheden zoals eten koken, een wasje ophangen of de hond uitlaten. En je hoeft je kinderen natuurijk niet te brengen en te halen. Deze dienstverlening is financieel iets anders geregeld dan de reguliere gastouderopvang.

Welke opvang je ook kiest voor je kind(eren), wij zorgen voor de juiste match.

‘Ga voor een open blik en benader ieder kind zonder vooroordeel. Voor mij is iedere dag met de kinderen een feestje!’
- Ruth Kornegoor, gastouder

Gastouders van Via Viep

Al onze gastouders bezitten vanzelfsprekend de vereiste diploma’s en certificaten en worden voortdurend bijgeschoold. Daarnaast krijgen zij vanuit de GGD een inspectie waarbij gekeken wordt naar veiligheid, gezondheid en kwaliteit van de opvang. Onze gastouders zijn:

Interviews gast- en vraagouders